1 Şubat 2013 Cuma

Hotarubi no Mori e (The Light of a Firefly Forest) / 2011


Geçenlerde forumdan arkadaşlarla konuşurken denk geldim bu filme..45 dk olmasıydı aslında bana cazip gelen.Malum bu ara hiç vaktim yok gibi,ne yapıyorum bilmiyorum ama gün yetmiyo bana..O yüzden böyle hemencecik izlenip,pc başından kalkılıcak bişi olduğunu anlayınca bugün izlemeye koyuldum..

Anime kültürünüz var mı bilmiyorum ama 2011 yapımı bu kısacık animede de olmazsa olmazımız cırcır böceği sesleri,ışıltılı bi orman,değişik orman yaratıkları -ki bunlar hayalet gibi,ruh gibi değişik şeyler- ve ilgi çekici bi çocuk var..
Bundan sonrası bol spoili haberiniz olsun.. ^__^

                                                                             
Baş kahramanlarımızdan olan Hotaru'nun yazın gittiği dedesinin yanında 6 yaşındayken büyülü denilen ormanda kaybolmasıyla hikayemiz başlıyor..Dönüp dolaşıp aynı yere geldiğini farkettiğinde ağlamaya başlayan chibi Hotaru'nun imdadına birden beliriveren maskeli gizemli bi çocuk koşuyor..Yardım eden birini bulmanın sevinciyle gizemli çocuğa sarılmak için koşan Hotaru ilk uyarısını da almış oluyo.. :D

--Yardım edicek ama karşılığında gizemli çocuğa asla dokunmak yok..Çünkü büyülü bi varlık olan bu çocuk bir insanla temas ettiğinde geri dönmemek üzere kaybolabilir..


Böylelikle ikili arasında ilk antlaşma imzalanmış oluyor..Adının Gin olduğunu öğrendiğimiz gizemli çocukla bütün bi yaz boyunca ormanda çok eğlenceli vakit geçirdikten sonra eve dönme vakti geldiğinde seneye yine aynı zamanda buluşmak üzere ayrılıyorlar..
Uzun bi süre devam eden bu ilişki Hotaru'nun büyümesiyle farklı bi boyuta taşınıyor..Hotaru artık farklı hisler beslediği Gin'e dokunmak istese de onu  kaybetmemek adına hiçbir girişimde bulunamıyor ne yazık ki..


En son geldiği yazda Gin'e lise bittikten sonraki planlarından bahsederken ,Gin'in geçmişini de öğrenmesiyle iyice çıkmaza giren Hotaru Gin'in teklifiyle ormandaki büyülü yaratıkların bi festivaline katılmak için davet alıyor.


Çok mutlu başlayıp,çok güzel devam eden gece ne yazık ki aynı şekilde bitmiyor..Gin'in bir anlık hatası hayatına mal olsa da geride çok mutlu anılar kalıyor..


Sonuç olarak Miyazaki'nin animelerini anımsatan güzel bi animeydi ama sevmiyorum böyle sonları..Konu belirli olduğu için çok bişi beklememek gerekiyo aslında ama yine de niye böyle oldu ki sorularıyla başbaşa kalmak çok olası..Hatta duygusal bi dönemdeyseniz 3-5 damla gözyaşı akıtmanız da muhtemel.. :)

Japon mitolojisi ve geleneklerine sıkısıkıya bağlı,şirin ve masalımsı bi konuya sahip olduğu için baya ilgi çekiciydi benim için..Kısa sürdüğü için derin karakter analizleri yok ama ben yine de çok keyifli zaman geçirdim..
İzlemek isterseniz eğer buradan izleyebilirsiniz..Şimdiden keyifli seyirler.. :)

4 yorum:

  1. Hemen anime listeme ekledim. Teşekkürler öneri için :) (Spoiler kısmını okumadım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel..kusura bakma elimin hiç ayarı yoktur spoiler konusunda..ama yine de yorumlarını merakla bekliyorum.. ^__^

      Sil
  2. Daha dün indirmiştim bu animeyi (: Okumadım, izledikten sonra yorum yazacağım canım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur kuzucum kısa bişi zaten..beklerim ben.. ^o^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...