27 Nisan 2013 Cumartesi

Sevgi Bağı-Sıradışı Bir Kedi Hikayesi


Geleneksel kitap alışverişlerim sırasında görüp ''aaa kedi hikayesi varmış'' diyip aldığım bi kedi kitabıydı Sevgi Bağı..Genelde kitapları araştırıp ,konusunu beğendikten sonra aldığımdan bu bi anda karşıma çıkan kitabın neye benzediği konusunda hiçbir fikrim olmadığından tamamen önyargısız başladım kitaba..Benim için bir önemi yok ama New York Times Bestseller olmuş ve dili de,anlatımı da oldukça samimi  olan bu kitabın eğer hayvanları seven bi yapınız varsa özellikle etkileyip ,sevdireceğine teminat verebilirim.. :)

Konusuna baktığımızda iki kedisi olan Gwen erkek arkadaşından ayrılmış ve geçici olarak bir arkadaşının yanına taşınmış genç bir kadındır..Bu sırada devamlı bi işi olmadığından devamlı geçici işlerde çalışmakta ve geçimini çok zorlukla sağlamaktadır..Ama yaşamı birgün veterinerden gelen telefonla bambaşka bi yöne kayar..
Geçirdiği enfeksiyon yüzünden daha minicikken gözleri daha açılamadan kapanan simsiyah kör bir kediyi evlat edinen Gwen,yavruya antik yunan şairinden esinlenerek Homeros adını verir..İlk zamanlar herkesin acıyarak baktığı bilge Homeros bi süre sonra kendine has kişiliği,gören bi kedi kadar hareketli olması ve oyunculuğu sayesinde herkesin sevgilisi olur..
Bilgeliği ve cesareti sayesinde ise Gwen'e asla pes etmemeyi ve her tatsız ve umutsuz durumdan sıyrılmayı,ayakta kalabilmeyi öğretir..

Konusu bile çok dikkat çekiciyken, gerçekte olan bişeyi anlattığı için fazlasıyla ilgimi çekti benim..Hikaye örgüsü çok güzel işlediğinden ,Homeros ne yapmış,etmiş diye merak ederken sonuna geliyosunuz kitabın..


Ayrıca kitabı okuduktan sonra Homeros'un nasıl bişi olduğunu merak ederseniz Gwen Cooper'ın websitesinde resimleri ve videoları mevcut..Emin olun pişman olmayacağınız bir kitap deneyimi olucak.. :)

2 yorum:

  1. Kedili kitap önerisi yapılır mı yaaaa :'( Merak ettim şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapılır yapılır..
      ben çok sevdim kuzu..görmeyen bi kedinin asla sınır tanımayışı harikaydı.. :D
      fırsatını bulursan bence mutlaka okumalısın..^o^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...