2 Nisan 2014 Çarşamba

Bol Müzikli Bir Animasyon: Karlar Ülkesi / Frozen (2013)

Selam millet..
Yılın en popüler animasyonu sonunda En İyi Animasyon dalında ki Oscar'ın sahibi oldu bizde rahatladık..Vizyonda olduğu süre boyunca boy boy cosplaylarini görmekten ve ''let it go'' şarkısının zibilyon seçenekli coverlarını dinlemekten içim şişsede yinede sevdiğim bi animasyon olduğundan sesimi çıkartmıyorum..Evet çok çıkarmıyorum..Neyse..
Filmimiz Arendelle Krallığının 2 prensesi olan Elsa ve Anna'nın minnak halleriyle başlıyor.. Eğlenirken bi anda yapılan hata Elsa'nın seneler boyunca kendini insanlardan ama en önemlisi kardeşi Anna'dan uzak tutmasına neden olur..
Olayla ilgili bütün anıları silinen Anna'nın olup bitenden haberi olmadığından buna bi anlam veremez ama yinede ablasıyla iletişim kurmanın her türlü yolunu da dener..Lakin Elsa'nın taç giyme töreninde bugüne kadar bastırılmış olan duygular açığa çıkınca işler kontrolden çıkar ve Elsa krallığı bi anda buzlar ülkesine çevirir..
Üstelik Elsa tek çıkış yolunu kaçmak olarak görünce,maceracı ve iyi kalpli bir kız olan Anna, hem kız kardeşi Prenses Elsa'yı bulup yaşadığı krallığa sonu olmayan kış getiren laneti bitirmesini sağlamak hemde şehrindeki insanları önceki güzel günlerine götürmeye karar verir. 
Destansı bir yolculuğa çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff ve onun biricik dostu güvenilir Ren geyiği Sven'dir. yolculuk devam ederken Olaf isimli bir diğer yol arkadaşları daha olur. Olağanüstü yaratıklar ve korkutucu büyüler eşliğinde devam eden yolculuğun her dönemecinde farklı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir. 
Konusundan da anlaşılacağı üzere bol ekşınlı bi animasyonla karşı karşıyayız..Animasyon takıntım artık herkesçe biliniyo ama ben bu bol karlı, ışıltılı,buzlu animasyon filmini izlerken çoook eğlendim,çokta beğendim..Görselliği ve karakterleri her filmde bi gıdım daha ileri taşıyan Disney bunda da harika bi iş çıkartmış bence..Gerçi son birkaç filmdeki büyük göz çizimleri animelere taş çıkartıcak boyuta geldi ama neyse bundan sonrakilerin nasıl olacağını bakıp görücez..

Bunun dışında karakterlerin hepsi iyiydi ama Kardan adam Olaf ve Ren geyiği Sven'in haşarılıklarını izlemek daha bi keyifliydi..Ayrıca her ne kadar ''Let it Go'' şarkısından vizyonda olduğu süre boyunca sürekli dinlemek zorunda bırakıldığımdan yılsam da ,yinede bana film izlerken '' woaa iyi şarkıymış '' dedirttiğini kabul etmeliyim.. :D
Kısacası tam anlamıyla kışı yaşayamadığımız bu mevsimde ailecek izlenecek yada kendinizi iyi hissettirecek eğlenceli bişey arıyosanız ,7.9'luk imdb puanı ve 102 dklık süresiyle bol müzikli ve fantastik Frozen tam size göre bi film..
Şimdiden keyifli seyirler.. :)))
bu bakış...kkk..
sırf bunu bulabilmek için kaç tumblr hesabını talan ettiğime inanamazsınız.. :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...