14 Mayıs 2013 Salı

Etkileyici Bir Animasyon ve Baykuş Krallığı Efsanesi


Genç bir baykuşun serüvenlerini 3D film formatında sunan olan Warner Bros ile Village Roadshow Pictures işbirliğiyle gerçekleştirilen bu filmin ana kahramanı Soren adında hevesli ve sevimli bir baykuş! 

Soren, babasının kahramanlık hikayeleri ile büyümüştür. Ga'hoole Muhafızlarının bambaşka hikayeleri ona görkemli destanlar olarak anlatılagelmiştir. Her dinlediği Muhafız öyküsü onu kendinden geçirir ve hülyalara daldırır. Bu genç bir baykuşa göre, kahraman Ga'hoole Muhafızları tüm baykuş ırkını kötü kalpli Safkan Olanlardan kurtarmak için büyük bir dirayet gösteren, mitsel bir kanatlı savaşçılar ordusudur. Soren bir gün bu kahramanlardan biri olmanın hevesiyle doluyken, ağabeyi Kludd, kardeşinin bu hayalleri ile dalga geçer. 



Aslında Kludd, Soren'in hevesiyle alay etmekle, uçmak, avlanmak ve babasının Soren'e duyduğu sevgiyi çalmak için can attığını ispatlamaktadır. Ancak, Kludd'ın kıskançlığı korkunç sonuçlar doğurur: İki genç baykuş ağaç tepesindeki yuvalarından tam da Safkan Olanlar'ın pençelerinin dibine düşerler. Şimdi diğer cesur genç baykuşların yardımıyla yürekli bir kaçış gerçekleştirmek Soren'e kalmıştır. Genç baykuşlar efsanevi Muhafızların evi olan Büyük Ağacı bulmak için denizlerin üzerinden, sislerin içinden uçarlar. Muhafızlar, Safkan Olanları yenmek ve baykuş krallıklarını kurtarmak için Soren'in tek umududurlar.



Kathryn Lansky'nin 15 kitaplık fantastik roman dizisi Guardians of Ga'hoole'dan beyazperdeye aktarılan bu animasyonun ilk 3 kitabı konu aldığı söyleniyor..
Ben ise 2010 yapımı olan bu animasyonu izlemek için tam 3 senedir bekliyorum..Sebebi de şu yukarıdaki afiş..
İlk gördüğümde o kadar itici geldi ki çok merak ettiğim halde bi türlü önyargımı yenipte başlayamadım filme..Ta ki geçenlerde dvdsini alıncaya kadar..Allahtan dvd üzerindeki afiş farklı çıktı da bende rahatça izleyebildim..Böylede takıntılı ,rahatsız bi insanım işte.. :D



Neyse filme gelirsek bi kere Walt Disney'in daha önce yaptığı Yukarı Bak ve Wall-E gibi yıllarca hatırlanacak bir animasyon klasiği değil Baykuş Krallığı Efsanesi.
Ama gayet yaratıcı, akıcı ve belli bir karaktere sahip çok başarılı bir animasyon.(tam da 3D izlenesi film) Lakin küçük yaştaki izleyiciler için pek uygun değil..Bazı sahnelerdeki karanlık ve baykuşlar arasında geçen şiddetli sahneler bu yaş grubu için oldukça ürkütücü olabilir diye düşünüyorum.Benim fikrime göre daha çok ilköğretimin ileri yaş aralığı için yapılmış gibi..



Birde bütün animasyonlarda olan o canlı renk tonu ve cümbüş bunda yok..Daha açık renkler ve çizimlerdeki o masalımsı hava sayesinde bi hayal alemindeymiş gibi hissettiriyo insanı ve hatta bazı yerlerde yüzüklerin efendisi serisini izliyomuşum gibi hissettim.Müziklerini de başarılı bulduğum bu filmde,ayrıca soldaki gibi böyle bi şirinlik , sağdaki gibi bi şekerlik var..^__^




 Kısacası ben çok sevdim bu animasyonu..İmdb puanlarını göz önüne alıyosanız eğer 6.9luk bi puanı var..Filmi izledikten sonra her çeşit eleştiriyi okudum ama benim tavsiyem izlemeniz yönünde..Büyük ekranda ve hatta imkanınız varsa 3D olarak..Bu zaman kadar izlediğiniz animasyonlardan farklı olarak ,belki konu olarak tatmin edici olmayabilir ama görselliği ve müzikleriyle buna gerçekten değicek bi film olabilir diye düşünüyorum.. :) 

4 yorum:

  1. izlemeliyim bu filmi en kısa zamanda :) tşkler öneri için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek..:) umarım izlerken sende benim gibi keyif alırsın.. ^o^

      Sil
  2. epeydir animasyon izlemiyordum ama bu etkileyici göründü bu hafta sonu izliyim bari... :)
    kumaoo ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görsel olarak gayet doyurucuydu benim için..bakalım senin düşüncelerin ne olacak? :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...