4 Mayıs 2013 Cumartesi

Mere Brother Ki Dulhan [2011]


Ara ara kafa dağıtmak için izlediğim hint filmlerine bu sefer bir yenisini daha ekledim. Cast'ında da Imran Khan , Katrina Kaif ,Ali Zafar ,John Abraham gibi ünlü oyuncuları barındıran ve adının Türkçesi ''Abime Gelin Arıyorum '' olan bu filmi ben çok ama çok sevdim diyebilirim...

Eğer Hint filmlerinin şarkılı,danslı,düğünlü kısmını sevenlerdenseniz bu film tam size göre..İnanılmaz eğlenceli,bol kahkahalı ve müzikleriyle gönlüme taht kuran bir film deneyimi oldu benim için..
Ayrıca filmin konusu itibariyle düğün üzerine kurulduğu için -- benim gibi meraklıysanız hint düğünlerine -- bütün bir film boyunca düğünün her aşamasını,tantanasını görüyosunuz ki çekilen yerler ,o ışıklar,müzikler herşey tek kelimeyle harikaydı..Görselliği de 10 numaraydı bana göre.. 
(bu arada filmi çektikleri evlere bayıldım..Bende öyle bi yerde evlenemez miyim acabaa ),

Konu olarak ise gayet ilgi çekiciydi diyebilirim..

 
Kush evlenmek isteyen abisi için kız ararken, abisine beğendiği kız olan Dimple üniversiteden arkadaşı çıkar.Görüşmeler sonucu Dimple'ın Kush'un abisiyle evlenmeyi kabul etmesiyle düğün hazırlıklarına başlanır..
 
Abi Londra'da olduğundan bütün düğün ve alışveriş işleri Kush ve Dimple üzerinden devam eder.Tabi bu sırada üniversitedeyken de birbirlerinden etkilenmiş olan Kush ve Dimple farkında olmadan  - birbirleriyle fazla zaman geçirmeleri sonunda - aşık olurlar..
Düğün arefesinde de birbirlerine duygularını itiraf etmeleriyle işler iyice arap saçına döner..
Peki abiyi ve aileyi üzmeden , kırmadan nasıl devreden çıkarıp kavuşabilirler?

Filmin ilk yarısı düğün hazırlıklarıyla geçerken,ikinci yarısından sonra Kush ve Dimple'ın aşklarını açıklama derdine yoğunlaşıyor ve bu yüzden filmde tempo hiç düşmeden devam ediyor..  

bu fragmanı... :)

Ama bunu işleyişleri o kadar eğlenceli ve keyifliydi ki..Bi 2 saat daha olsa izlerdim herhalde..

Zekice düşünülmüş planlarla ve oyunlarla 2 saatin nasıl geçtiğini anlamıyosunuz zaten..O yüzden keyifli bi 2 saat 20 dk. geçirmek isteyen varsa bence bu filmi mutlaka izlemeli..
Tek sıkıntılı ve benim açımdan sevimsiz olan yönü ise her şarkılı bölümde sahneyi akın akın rus yada o taraflı hatunların doldurmasıydı..Hint kızlarının suyu çıktı da biz mi bilmiyoruz anlamadım ki..
Son dönemdeki çekilen her filmde hep bu sarı hatunları görmek çok sinir bozucu..Estetik yada zerafet diye bişi yok,kazık gibi durdukları yetmiyomuş gibi ,giydikleri hint elbiseleri bile yakışmıyo o derece..

4 yorum:

  1. Ya ben bu İmranı hiç sevemedim. Dolayısıyla izlediğim filmlerinden de hiç bir zevk alamıyorum :/ Filmin konusu güzeldi ama oyuncuyu sevmeyince biraz hoflaya poflaya izlemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ciddi misin?niyeki çok tatlı çocuk..bollywood'da eskilerden ziyade sanırım genç oyuncuların oynadığı gençlik filmine benzer olan türleri daha çok seviyorum ben..imran'da bu filmlere çok iyi gidiyo..aa bide evli olmasını göz ardı edersek gözleri acayip güzel.. :D

      Sil
  2. bu filmi merak ettim zevkiniz tam bana göre ama ne yazık ki animeleri izlemek için vaktim yok..ay savaşcısını bende çok severdim..
    takipteyim artıkın bana da beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindim..ben bu filmi çok keyif alarak izledim (hala ara ara açıp izliyorum da) o yüzden gönül rahatlığıyla diyebilirim ''bu filmi mutlaka izleyin ''diye.. :))

      ay savaşçısı bizim jenerasyonun favorisiydi sanırım ama diğer animeler içinde diyebileceğim tek gerçekten zaman istemesi..çünkü başına bi oturduğunda kalkamıyo insan.. :D tüketim canavarına dönüştürüyo sanki :D kkkk

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...