12 Nisan 2014 Cumartesi

Harry Potter Serisine Yeni Film Geliyor !..


J.K. Rowling’in yazdığı ve Harry Potter serisinde de bahsedilen; Harry Potter’ın ders kitaplarından biri olan “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” film olarak karşımıza çıkıyor.



Filmin yapımcı firması Warner Bros.’un CEO’su Kevin Tsujihara, filmin üçleme olacağını duyurdu. 42 sayfalık bir kitabın ne şekilde bir film olacağını merak ediliyordu ama bu kitapla adamlar üç film çekeceklerini açıkladılar.

Eylül 2013′te J.K. Rowling, kitabı senaryolaştıracağını ve kurguyu da tamamen Büyüzooloji uzmanı olan Newt Scamander üzerine kuracağını belirtmişti. (benim niye haberim yok acabaa) Anlaşılan bu kurgu aldı başını gitti ve hikaye de 3 filme yetebilecek kadar doldu.

Newt’in hikayesi, Harry’nin dünyaya gelmesinden 70 yıl öncesinde New York’ta başlayacak ve çok daha geniş bir büyücüler aleminin kapıları izleyiciye aralanacak. Pek çok fantastik yaratığı birarada göreceğimiz hikayenin ana kahramanı Newt Scamander kimdir, isterseniz ona bakalım.


Newt Scamander
Newton (“NEWT”*) Artemis Fido Scamander, 1897′de doğdu. Efsanevi canavarlara duyduğu ilgi, gösterişli Hipogrif’leri yetiştirmeye çok meraklı olan annesi tarafından teşvik edildi. Mr Scamander, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan mezun olduktan sonra Sihir Bakanlığı’na girdi, Sihirli Yaratıkların Düzenlenmesi Ve Denetimi Dairesi’nde çalışmaya başladı.
 Ev-Cinlerinin Yerleştirilmesi Dairesi’nde, “son derece sıkıcı” olarak tanımladığı iki yıl geçirdikten sonra, Canavarlar Bölümü’ne aktarılıp, garip ve sihirli canavarlar hakkındaki mükemmel bilgisi sayesinde orada hızla terfi etti. 1947′deki Kurtadam Kayıtları’nın yaratılmasından neredeyse tek başına sorumlu olmasına rağmen, en çok, 1965′te onaylanmış olan ve Britanya’da yeni ve ehlileştirilemez canavarların yaratılmasını etkin biçimde engelleyen Deneysel Yetiştirme Yasağı ile gurur duyduğunu söyler.
Mr Scamander’ın Ejderha Araştırma ve Kısıtlamaları Bürosu ile olan çalışmaları, ülkesi dışında birçok araştırma gezisine çıkmasına yol açtı. Bu çalışmalar sırasında, şimdi 52′nci baskısı yapılan dünya çapındaki çok-satan kitabı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? kitabı için bilgi topladı.
  Newt Scamander, sihirli canavarların incelenmesi bilimi Büyüzooloji’ye hizmetleri nedeniyle 1979′da İkinci Sınıf Merlin Nişanı’yla ödüllendirildi. Şimdi emekli olan yazar, eşi Porpentina ve ehli Mıncık’ları Hoppy, Milly ve Mauler ile Dorset’te yaşıyor.
* Newt kelimesi İngilizcede “su keleri” anlamına gelir.

Anlaşılan Harry Potter serisinin devamı yerine bi süre bu seriyle devam edicez gibi görünüyo..Yayın tarihi için kesin bilgiler olmamakla beraber en erken 2016 vizyona girer deniliyo ama dediğim gibi bilgiler henüz net değil..Yinede Harry Potter dünyasına tekrar geri dönmek çok heyecan verici.. :)

4 yorum:

  1. harry'nin doğumundan 70 yıl öncesiyse hikaye bu voldemort'un palazlandığı yıllar değil mi? 3 film içinde de mutlaka zaman akışı devam edeceğine göre voldemort'un o hikayede mutlaka varolması gerekmez mi? hem böylece bir büyücü halkını ölümünden sonra bile adını anmamalı diye korkutacak kadar neler yapmış bu voldemort falan görsek güzel bir şey olmaz mıydı ne bileyim.. sanki voldemort olmazsa eksik kalır gibi geliyor.. sonuça büyücüler aleminin hitler'i gibi adam ikinci dünya savaşı dönemi anlatan bir film çekipte hitlerden bahsetmemek mümkün mü? voldemorttan bahsetmekte bu kadar elzem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında tam emin diilim voldemort'un o kadar geçmişi varmıydı ki..vikipedia da yazana göre 1926 doğumluysa eğer tam denk gelmiyor..voldemort'un harekete geçtiği zamanlar 1970ten sonrası olduğuna göre Newt 'ün araştırma için yola çıktığı zamanlara denk düşüyor..ki bu da büyük ihtimal filme dahil olursa son filmde anca görebiliriz anlamına geliyor..tabi bunlar benim varsayımlarım..film hakkında o kadar az bilgi var ki ne desek havada kalıcak gibi bi süre.. :(
      ayrıca fikrimi soracak olursan eğer kitap voldemortla diil de newt ile ilgili olduğundan sanmıyorum ki eklensin filme..gerçi 3 bölümlük bir seriden bahsediyoruz ,ne kadar süre boyunca fantastik yaratıkları ya da newt'ü anlatabilirler ki izleyiciye..böyle düşününce sende haklısın.. :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...