1 Ağustos 2014 Cuma

Aashiqui 2 / (2013)



''Ünlü bir şarkıcı olan Rahul, alkolizm batağı yüzünden sahip olduğu hemen her şeyi yitirir. Bir süre sonra hayatını baştan kurmayı deneyecek olan genç yetenek, sanat hayatına da sıfırdan başlamayı göze alır. Bu sırada birlikte olacağı Arohi ile yaşayacağı aşk ona destek olacaktır. '' 

Başrollerinde son zamanların yükselen Bollywood yıldızı Sharddha Kapoor ve ilk kez izlediğim Aditya Roy Kapoor'un olduğu bu bol acıklı ,salya sümüklü hint filmini aslında izleyeli bayaaa oldu..
Lakin filmden pekte hazzetmediğim için yazasım gelmemişti ama sonra düşündüm filmden ziyade müzikleri çok çok güzel olduğundan en azından bir şans vermeliydim..Ve veriyorum.. :D

Film yayınlandığında konusu,afişleri,müzikleri herşeyiyle olay olduğundan bi ara blog ve forumlarda Aashiqui 2 furyası başlamıştı..Üye olduğum bi forumda filmin müziklerinden birini dinleyince izlemeye karar vermiştim ama verdiğim karar beni pek mutlu etmedi nedense..



Şimdi genel olarak baktığımda filmi beğendim diyemem ,çünkü daha çok müzikleri beğendim..Konusuna baktığımızda düşüşe geçmiş bi yıldızın herşeyden kaçıp uzaklaşmak isterken kendince yeni bir star ışığı bulmasıyla bi parça da olsa yükselebileceğine inanması ama bulduğu kızın yükselip kendisinin ise dahada çukura batmasıyla alakalı, fazlaca iç kıyıcı ve mıçmıç olucu bi filmdi.. 

Kızın eski popstar'a duyduğu katıksız sevgi,bardan kurtarmış olmasından dolayı duyduğu bağlılık ve düşüşte olmasının verdiği acıma hissi üçlüsü bana biraz fazla geldi..Yer yer içim kıyıldı diyebilirim..

Ayrıca adama film boyunca kızdım açık söylemek gerekirse..Alkolün nasıl bişi olduğu hakkında hiçbi fikrim yok, kitaplar bağımlılık sayılırsa bi o var benim için, o yüzden alkol bağımlılığı hakkında bişi söylememeliyim belki ama yinede kızın o kadar çabasına rağmen bu kadar aciz olup emzik gibi ağzından alkolü düşürmeyişi ,en ufak bişiyde ona yapışıp sonradan pişmanım ayaklarına yatışı ve bunun defalarca tekrarlanması çok sinir bozucuydu..
Bi süre sonra ''eehh yetti be ,bu ne böyle ''dedim yani..Neyse ki sonra bunun bir hint filmi olduğunu ve bazı şeyleri gözardı etmem gerektiğini hatırladım..  Ne de olsa Bollywood'da abartıların sonu yok.. 


Bütün bunların dışında çekilen yerler,müzikler ve kızın kostümleri çok çok çok güzeldi..Oyunculuklar gayet iyiydi.Tipik danslı,düğünlü hint filmlerinin büyülü atmosferinden ziyade bu film daha gerçekçi -aslında tam kelimeyi bulamadım ama- bi bakış açısına sahipti diyebilirim..
Tavsiye konusunda ise bilemiyorum..Başta da söylediğim gibi ben çok sevemedim,tekrar izlemek istediğim filmlerden değil ama süper müzikleri için bir şans verilip izlenebilir gibi.. 

Bunlarda en sevdiğim aynı şarkının 2 farklı versiyonu...Dinleyiniz efenim.. :)





2 yorum:

  1. Dizi / film izleme konusunda çok kötüyüm, bu yüzden hiç Hint filmi (ya da Kore filmi) izlemedim desem yeri. Yalnız geçenlerde bir Hint filmin, tvde verdiler ve bayıldım. Bu kadar güzel ve eğlenceli olduklarını bilmiyordum. En kısa zamanda yenilerini izlemem lazım. Bu film konusunda da tavsiyelerini dinliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim.cok mutlu oldum yorumunla..♡:)
      Sinemada eglence ve farklilik ariyosan eger hint filmleri tam senlik diyebilirim..nasil yapiyolar bilmiyorum ama yaptiklari filmin cok garip bi bakis acisi ama ayni zamanda cabucak surukleyip insani icine alan bi hali var ki..ben her turlu seviyorum..:) kore dizi ve filmlerini ise ise hollywood da ki yapaylik olmadan yaptiklari bi bakima seviyeli romantizmi sayesinde sevdim..o yuzden alisilmisin disina cikmak istersen eger kore ve hint sinemasi harika bir secim olur bence..^.^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...