28 Mayıs 2013 Salı

Sonunda İzledim -The Host / Göçebe


Aylar önce yazdığım şu yazıda Stephanie Meyer'in Göçebe adlı kitabından uyarlanıcak olan filmini sabırsızlıkla beklediğimi söylemiştim ya işte o gün bugün oldu.. :)
Her ne kadar sinemada izleme zevkine nail olamasam da yinede izleyebildim ya, merakım gitti ya çok mutluyum.. :D
Baştan uyarımı yapayım film hakkında konuşurken baya bi spoiler verebilirim haberiniz olsun.. :D

Şimdi filme gelirsek eğer başlıca kanım filmin çok yüzeysel olduğuyla ilgili olucak..
Kitaptaki gibi derin analizler beklemiyodum ama göçebenin mağaradaki yaşamından az biraz detay beklemiştim lakin çok az detay verdiler hemen geçtiler.Olaylar çok çok çok hızlı gelişti ,birden de sona erdi zaten..


Ayrıca yaş ortalaması neredeyse 20-25 olan oyuncularla izlemek biraz tuhaftı..Karakterler tam oturmamış gibiydi.Yetişkin filmi olduğundan kitapta Mel'in yaşı kaçtı bilmiyorum ama ( 21miş ) filmdeki kızın 19 yaşında olması biraz değişik geldi ama ''film nasıl olucak'' diye düşünmekten gözüme çokta batmadı..Gerçi sadece o diil Ian, Jared ve en sonda göçebenin yeni konağı olan o kız..Hepsinin yaşı çok genç..
O yüzden çok havaya giremedim..Fazla genç işi geldi bu film bana..

Göçebenin yeni bedeni demişken o kız neydi ya..Kitapta anlatılana göre çok sevimli, çıtıpıtı , cikleyen bi kızdı..Merakla beklerken karşıma bu kızın çıkmasıyla hayal kırıklığına uğradım resmen..


Ian gibi bi çocuğa bu kızı yakıştırdıklarına inanamadım..Kabul bu filmde böyle görünüyo olabilir,normalde harikulade görünebilir ama bu filme gitmemiş..
Kitapta Melanie'nin bedeninden çıkan göçebe için gencecik bi kızı kapıp getiriyolardı ama bunda (88 doğumlu olmasına karşın) iri hatlarıyla kocaman hatun görünümü var ve bunu sevmedim..Çok iticiydi.. :(

Zaten filmde birçok karakter üstünkörü geçilmiş ve detaylara çok inilmemişti ama bari bu kız olmasaydı ya.. :(
Neyse..


Avcıların olduğu sahneler çok abartılı ve çok ekşınlıydı..Fazlasıyla hemde..Mel'in peşinde olduğu avcı bi ara abartıp kendi gibi olan elemanları öldürmeye başlamıştı..Düşündüm kitapta öyle bişe var mıydı diye hatırlayamadım..Biraz abartılı geldi bana o sahneler..

Göçebe'nin Kyle ile olan tepişikliği öyle bi hızla geçti ki ne olduğunu anlayamadım bile..Şuan sorsanız ee, şey , kem, küm edebilirim  o derece.. :D Montajcının eli yanlışlıkla hızlı ilerleme tuşuna basmış gibiydi..Herşey bi anda oldu bitti..

Son olaraksa o kadar bekledim beklediğine değdi mi derseniz eğer merakım gitti ama sanırım kitabı kendi haline bıraksalarmış daha iyi olurmuş..Kitaptan senaryoya uyarlama çalışmaları çok yüzeysel olup ve hikaye havada kalıyo çünkü..Tamam koca bi kitabı senaryo yapması çok kolay bişi diil ama en azından biraz daha ruh katabilirlerdi diye düşünüyorum ben..

6 yorum:

  1. Neyse spoiler uyarısını aldığım için şimdilik okumuyorum yazını :D Ben de daha izleyemedim :( Güya sinemada izleyecektim, o kadar beklemiştim :( Olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sinemayı bende baya bekledim ama buraya gelmeyince ee artık izleyeyim bari diyip oturdum başına..
      neyse sende izle öyle gel bebişim..
      bakalım senin izlenimlerin nasıl olucak filme dair.. :)

      Sil
  2. Kitabı dün bitirip filmi bugün izledim. Bence de çok yüzeyseldi film yorumlarının hepsine katılıyorum. Dediğin gibi ruh eksikti filmde. Kardeşimin uyarılarıyla çok beklentili izlemedim de Allah'tan hayal kırıklığı olmadı benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin gibi beklentisiz olsaydım ne iyi olurdu..
      öyle bi kitaba böyle bi film..çok tırt olmuştu bence.. :(

      Sil
  3. Hayal gücüm > film

    Uyarıların sayesinde dayanamayıp izledim ve büyük hayal kırıklığı :'( tamamını seyretmedim ama hiçbir karakter mi benzemez kafamdakine ^^ Neyse Piiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D aslında telefonda konuşurken çokta kötülemek istememiştim ama yinede o mükemmel cümleyi söylemek istiyorum izninle..
      ben demiştim sana.. :D kkk hihiho

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...